НАБУ зайнялося Юрієм Вітренко

Поділитися:

Можливе злочин (зловживання владою, ст. 364 КК) при виплаті премії в.о. міністра енергетики, колишньому топ-менеджеру “Нафтогазу” Юрія Вітренко в розмірі 7,2 млн доларів розслідує Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

“В рамках вказаної кримінальної виробництва підлягає перевірці, в тому числі і зазначені в заяві обставини виплати частини премії Вітренко Ю.Ю., відповідність порядку прийняття і відповідність зазначеного рішення положенням законодавства і внутрішнім організаційно-розпорядчим актам компанії”, – йдеться у відповіді Головного підрозділу НАБУ.

Нагадаємо, що Юрій Вітренко був призначений на посаду в. о. міністра енергетики не так давно, але від нього чекали перших кроків. Вони повинні були показати, якою є стратегія розвитку галузі, що буде змінюватися, чого чекати найближчим часом. Разом з тим відомо і те, що підвищення цін на енергоносії – не найкращий старт, оскільки таке рішення вдарить по реноме всіх, хто привів Вітренко на нинішню посаду.

Раніше повідомлялося, що 5 січня Національне антикорупційне бюро опублікувало повістку на допит в кримінальному провадженні, яка доставлена ​​Ігорю Кононенко, екс-депутату Верховної Ради.

Відомо, що мова йде про кримінальне провадження за фактами зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки, та перевищення службових повноважень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ