На сайти українських держструктур йде кібератака

Поділитися:

Низка офіційних сайтів українських державних структур призупиняли свою роботу через масштабний збій. Станом на вечір, 6 липня, не працювали офіційний інтернет-портал Офісу президента, сайт Служби безпеки України, веб-портал Антикорупційного бюро, сайт Служби зовнішньої розвідки, портали Держспецзв’язку, а також Держбюро розслідувань.

Відомо, що спочатку збій стався у роботs порталу Офісу президента. Там у коментарі ЗМІ розповіли, що не знають, чи могли проблеми з порталом виникнути через кібератаку.

Натомість, в СБУ повідомили ЗМІ, що технічні проблеми у роботі сайту виникли з боку інтернет-провайдерів, що забезпечують роботу органів держвлади. У Держспецзв’язку підтвердили цю версію.

Наразі сайти держструктур поновили свою роботу.

Раніше на початку червня цього року повідомлялося, що хакерська атака заблокувала діяльність філій у низці країн найбільшого у світі переробника м’яса – бразильської компанії JBS. Повідомлялося, що під найбільший удар потрапили заводи в Північній Америці, Австралії і Канаді.

Також ми писали, в Україні з’явиться президентський Університет інформаційної та кібербезпеки. Глава держави Володимир Зеленський підписав указ, який зобов’язує уряд опрацювати питання з підготовки та реалізації цього проекту, а також з організації матеріального і фінансового забезпечення, зокрема, завдяки державно-приватному партнерству.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ