На кордоні з Білоруссю застрягли вантажівки

Поділитися:

За даними Держприкордонкомітету на ранок (08:00) поки не можуть виїхати з Білорусі близько тисячі великих вантажівок. Машини на кордонах виїзду з країнами ЄС почали накопичуватися ще в минулий четвер, а до вихідних ситуація тільки погіршилася.

Як завжди найдовші черги спостерігаються на литовській ділянці. Понад 430 автомобілів застрягли на пункті «Кам’яний Лог». У «Беняконі» залишаються в чергах понад 180 великих вантажівок, а в «Привалко» – близько 190.

На латвійському напрямку в пункті пропуску «Григорівщина» в черзі стоять понад 80 вантажівок, а в «Урбан» – близько 20.

В сторону Польщі є несуттєві проблеми лише в одному пункті пропуску «Брузги»: там застрягли понад 30 фур.

Нагадаємо, що на основних магістралях країни масово працюють спеціальні пункти контролю ваги, які вимірюють вантаж фур по семи областям України. Це потрібно для того, щоб зберегти цілісність українських доріг, які не витримують великих навантажень, як повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Раніше повідомлялося, що Україна відновлює пішохідний рух через кордон з Росією і Білоруссю. Також чиновники дозволили пересуватися на авто на кордоні з Білоруссю. Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

За даними відомства, відновиться рух на всіх пунктах пропуску з зазначеними країнами, які були закриті до сьогоднішнього дня. При цьому авторух відкриється лише на пунктах «Дольськ» і «Вільча».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу