На елеваторах Держрезерву почали виявляти нестачу і псування зерна

Поділитися:

Державна аудиторська служба України оприлюднила результати перевірки, яка пройшла на двох підприємствах — ДП «Хлібна база № 73» і ДП «Хлібна база №76». Обидва вони належать Державному агентству резерву України. Термін перевірки було визначено заздалегідь – з 1 липня 2017 року до 30 червня 2020 року.

Результатами перевірки стали помітні недостачі зерна, а також його псування. Сума збитків державі склала майже 40 млн гривень. Причому левова частка фінансових втрат була зафіксована на «Хлібній базі № 73» — близько 30 мільйонів. До цього числа увійшли й недостача зерна, і псування, до якої привели неправильні умови зберігання врожаю. Також не були перераховані до бюджету країни й податки.

Друге підприємство – ДП «Хлібна база № 76» — розташоване в Миколаївській області, на ньому також були виявлені неналежні умови зберігання зерна. Всі матеріали перевірок, які були зафіксовані в ході аудиту, вже передані відповідним органам.

Раніше повідомлялося про зміну будівельних норм щодо зерносховищ в Україні. Йдеться про те, щоб створити ДБН В.2.6-ХХХ: 20ХХ «Конструкції силосів сталевих з гофрованої стінкою для зерна. Основні положення”.

Також ми писали про те, що українське зерно активно купує Єгипет.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу