На Бурштинській ТЕС сталася пожежа

Поділитися:

Напередодні, 18 серпня, на Бурштинській тепловій електростанції («ДТЕК Західенерго») в Івано-Франківській області на енергоблоці №3 сталася пожежа.

Як повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій області, інформацію про пожежу отримали о 16:51. На гасіння пожежі відправили 20 одиниць техніки та 89 рятувальників. Зазначається, що в котельно-турбінному цеху «Бурштинської ТЕС» сталася розгерметизація фланця на маслосистемі головного маслобаку турбіни і розлив 2 м.куб. масла. Через це загорілось масло та кабельні траси в лотках і кабельних тунелях енергоблоку № 3 на всіх відмітках.

У ДСНС повідомили, що окремі осередки вогню охопили загальну площу в 1 тис. квадратних метрів. Через більш ніж годину займання на Бурштинській ТЕС вдалося ліквідувати.

Як зазначили у пресслужбі ДТЕК, відключення блоку не вплинуло на тепло- і електропостачання «Бурштинського енергоострова». Потерпілих немає.

Тим часом, користувачі соцмереж, мешканці міста Бурштин, на тлі цієї ситуації почали скаржитися на те, що компанія ДТЕК не дотримується протипожежних норм, економлячи на ремонтах енергоблоків.

Нагадаємо, аварія на «Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча», який входить у «Метінвест Холдинг». Стався викид гарячого пилу з агломератної машини. Як наслідок: 5 людей дістали опіки. Нині вони в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Також ми писали, що на початку серпня на Запорізькій ТЕС аварійно відключили один з енергоблоків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу