Мінінфраструктури повернули Реєстр моряків

Поділитися:

Кіберспеціалісти СБУ завершили передачу Державного реєстру документів моряків, який перебував під контролем третіх осіб, які використовували цей ресурс для корупційних схем Мінінфраструктури. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Глава Департаменту кібербезпеки СБУ зазначив, що зараз йде робота по відновленню відповідних сервісів. Крім того він додав, що в справі про захоплення державного реєстру двом зловмисникам вже повідомлено про підозру.

«‎Двом агентам, посередникам агентств, які займалися наймом моряків, повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди для подальшої передачі посадовим особам Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. Зараз вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших причетних осіб»‎, — сказав глава департаменту СБУ.

У свою чергу заступник міністра інфраструктури заявив, що відновлення роботи електронних сервісів для моряків може зайняти до двох місяців.

«Ситуація зараз непроста. Відновити прозору роботу системи на державних потужностях і в необхідному морякам обсязі, ми поки не готові. Сподіваємося, що за допомогою команди Міністерства цифровий трансформації нам вдасться відновити онлайн-сервіси через 1,5 — 2 місяці», — сказав заступник міністра інфраструктури.

Нагадаємо, в Україні скасували обов’язкову періодичну переатестацію моряків. Глава держави Володимир Зеленський підписав відповідний закон №3944. Він вносить зміни до статті 51 Кодексу торговельного мореплавства України щодо вимог до кваліфікації членів екіпажу».

Раніше ми повідомляли, що СБУ викрила корупційну схему при атестації моряків. Схема діяла завдяки мережі агентів-посередників, які за гроші допомагали морякам проходити підтвердження своєї кваліфікації. Вони несанкціоновано втручалися у держреєстр.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ