Максим Микитась відшкодував Нацгвардії 50 млн гривень збитку

Поділитися:

У Національному антикорупційному бюро заявили, що колишній народний депутат України, підозрюваний в причетності до заволодіння майном Головного управління Національної гвардії, добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків в 81,64 млн 640 тис. грн.

Хоча в повідомленні НАБУ не вказується ім’я та прізвище підозрюваного, проте згадується, що він також є бенефіціарним власником ТОВ “Укрбуд Девелопмент”, що вказує на Максима Микита, народного депутата Верховної Ради VIII скликання.

Відомо, що йому, а також ще сімом особам, інкримінується участь в корупційній схемі. У цьому ж виробництві накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн грн і в дохід держави стягнуто заставу 30 млн грн за порушення покладених на підозрюваного обов’язків.

“За даними слідства, в 2000-х роках ГУ внутрішніх військ МВС України (з березня 2014 року – ГУ Нацгвардії України) і ТОВ-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць. Однак в 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку на околиці Києва. вартість цих квартир виявилася майже 81,64 млн грн менше вартість квартир, які повинна була отримати Нацгвардія на старті домовленостей “, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що квартири в обмін на сховище радіоактивних відходів, яке так і не було побудовано. За інформацією НАБУ саме такий сценарій закулісних домовленостей реалізовували глава «Укрбуду» і чиновник «Енергоатому».

Раніше повідомлялося, що НАБУ просить замінити прокурора, який раніше закрив справу «Роттердам +». Стало відомо, що прохання слідчих розглядають в Офісі генпрокурора вже місяць.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ