Лісові пожежі охопили і Хорватію

Поділитися:

Хорватія другу добу поспіль потерпає від сильних лісових пожеж. Як пишуть тамтешні ЗМІ, стихія вирує в горах поблизу населеного пункту Трогір в області Далмації, на північному заході Балканського півострова.

Зазначається, що вогонь наблизився до дороги державного значення D-8, під загрозою опинилася автозаправна станція на Трогірському об’їзді.

Водночас, сьогодні зранку відкрили рух на державній трасі неподалік Трогіра, який закривали минулої ночі на прохання рятувальників. Там рух можливий лише однією смугою, авто з двох напрямків пропускають по черзі.

До ліквідації лісові пожежі залучені 124 рятувальників і 25 військових. Задіяно 34 одиниць техніки та два літаки.

Нагадаємо, 28 липня провінцію Анталія у Туреччині охопили лісові пожежі, вогонь перекинувся на провінції Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсин, Мугла. Постраждалі райони оголосили зонами стихійного лиха. Як пишуть ЗМІ, Туреччина потерпає від спеки у 35 градусів, яка спровокувала десятки лісових пожеж.

Також ми писали, що у Греції метеорологи фіксують рекордно високий рівень температури повітря. Зокрема, 30 липня, в багатьох районах країни повітря прогрілося до 42 градусів тепла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу