Компанія Chevron припинила роботу через обстріли Ізраїлю

Поділитися:

ХАМАС випустив кілька десятків ракет по газовій платформі «Тамар» в Середземному морі.

Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на джерела.

За даними видання, жодна з ракет і близько не наблизилася до платформи, яка розташовується всього в 15 милях від сектора Газа.

Через ескалацію конфлікту між Ізраїлем і сектором Газа американська компанія Chevron зупинила роботу платформи в Середземному морі, на яку надходить газ з родовища «Тамар». Його запаси становлять понад 300 млрд кубометрів.

«Відповідно до інструкцій, отриманих від Міністерства енергетики, ми закрили платформу «Тамар», – повідомив агентству S&P Global Platts прессекретар Chevron.

Chevron є оператором і найбільшим пайовиком всіх великих родовищ газу Ізраїлю в Середземному морі. Платформа «Тамар» знаходиться найближче до сектору Газа.

Вона розташована в 140 кілометрах від самого родовища і саме на ній відбувається основна очищення газу і звідти його подають на берег – в Ашдод. Видобуте на «Тамар» паливо призначається як для внутрішнього ринку, так і для експорту в Йорданію і Єгипет.

Платформа ж ще більшого родовища – «Левіафан» знаходиться від зони конфлікту в більш ніж 70 милях. Видобуток на промислі не зупинили.

Міністр енергетики Ювал Штейніц заявив, що відомство здійснило різні кроки, що забезпечити безперебійні поставки газу для промисловості Ізраїлю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу