Коломойський закриває завод феросплавів в США

Поділитися:

Замість заліза – біткоіни: американський завод з виробництва сплаву заліза і кремнію для чорної металургії CC Metals & Alloys (CCMA), що належить українському олігарху Ігорю Коломойському і його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову, тепер генерує криптовалюта.

Відомо, що завод CCMA в Кентуккі зупинив свою діяльність ще в липні цього року на тлі падіння попиту на залізо і продукти важкої промисловості в США. Хоча деякі робочі очікували, що до Нового року вони повернуться на роботу, але завод скорочував обсяги виробництва і звільняв співробітників в коронакризу тільки для того, щоб запустити простоюють печі і покликати робочих назад через кілька місяців.

“Більшість людей, звільнених в липні, навіть не шукали роботу, тому що припускали, що скоро повернуться на завод”, – сказав один з робітників на умовах анонімності.

Слід зазначити, що зараз єдине, що виробляється на великих територіях CCMA – це операція з видобутку біткойнів, кажуть співробітники. Завод буквально завалений комп’ютерами, виробляють криптовалюта.

Нагадаємо, що біткоін вже почав поступово замінювати долар як інструмент платежу і заощадження, оскільки останній втрачає свої позиції в якості світової резервної валюти. Таку думку висловив глобальний стратег американського фінансового конгломерату Morgan Stanley.

Раніше повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського не вдалося оскаржити право Ощадбанку стягнути з Росії один мільярд 300 000 000 гривень.

Верховний суд України повернув скаргу компанії «ІКБ-Інвест» на постанову Київського апеляційного суду. Постанова задовольнила заяву «Ощадбанку» і надало дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу