Керівництвом банку «Аркада» зайнялася прокуратура

Поділитися:

Президент банку «Аркада» потрапив під підозру в тому, що привласнив гроші з фондів фінансування будівництва відразу двох великих ЖК — «Патріотика» та «Еврика». Загальна сума — 50 млн гривень.

У прокуратурі Києва повідомили про те, що була спеціально розроблена схема, що дозволяє швидко і чітко вивести гроші. Крім згаданого президента банку її розробляли й спільники. Гроші були оприбутковані у вигляді кредиту суб’єкту господарювання, який був не пов’язаний з банком, але при цьому був підконтрольним одному з учасників злочинної групи.

Президенту банку повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою»). Санкція за цією статтею — це до 12 років тюремного терміну, заборона на право обіймати певні посади тощо. В цей час вирішується, яким буде запобіжний захід для підозрюваного.

Раніше повідомлялося, що у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення виставити на продаж вітчизняний банк «Аркада», який раніше був визнаний неплатоспроможним. Також ми писали про те, що МВС спільно з СБУ шукають 5 млрд гривень з банку «Аркада».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу