Керівництво “Миколаївводоканалу” викрили у відмиванні мільйонів гривень

Поділитися:

Грандіозну корупційну схему викрили представники СБУ в Миколаєві. Відомо, що посадові особи «Миколаївводоканалу» протягом року виводили в тінь кошти в особливо великих розмірах.

Прес-служба СБУ повідомила, що в 2019-2020 роках керівництво підприємства уклало ряд договорів з комерційними структурами на поставку електроенергії майже на 240 млн гривень.

Після цього чиновники “Миколаївводоканалу”, порушуючи Закон України «Про ринок електричної енергії» і «Про державні закупівлі», підписали додаткові угоди на невигідних для комунального підприємства умовах.

Слідство вважає, що завдяки цій угоді керівництво заволоділо коштами КП в особливо великих розмірах. Фігуранти проводили безтоварні операції з комерційними структурами, які мають ознаки фіктивності. Виведені в тінь кошти зловмисники привласнювали.

Слід зазначити, що посадові особи КП перераховували, отримані протиправним шляхом кошти, під виглядом надання консалтингових послуг на приватні підприємства з метою їх подальшого переведення в готівку.

16 грудня співробітники СБУ провели ряд обшуків за місцем проживання та в робочих кабінетах п’яти фігурантів справи.

В ході обшуку поліцейські вилучили службову документацію, комп’ютерну техніку, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, жорсткі диски, флеш-карти, чорнові записи та інші речові докази.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 367 «Службова недбалість» і ч. 3 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України. Покаранням для фігурантів справи за статтями передбачено до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

При цьому, точний розмір збитків, завданих бюджету, встановлюють експерти.

Нагадаємо, що в Службі безпеки України просять українських громадян чесно відповісти на питання про те, що являють собою діючі співробітники Служби.

Раніше повідомлялося, що 1 і 2 грудня в НАБУ запланували і провели ряд обшуків. Йдеться про справу, яка стосується хабарів компанії «Укрбуд» в структурах Володимира Гройсмана під час його перебування прем’єр-міністром України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу