Гігантський контейнеровоз сів на мілину і заблокував рух в Суецькому каналі

Поділитися:

У південній частині Суецького каналу утворився затор із понад сотні суден через гігантський контейнеровоз, який сів на мілину, заблокувавши рух в обидві сторони.

Як повідомляють ЗМІ, контейнеровоз MV Ever Given класу Triple E прямував із Китаю в Роттердам.

За інформацією тайванської компанії Evergreen, котра зафрахтувала судно, інцидент спровокували погодні умови. Через сильні пориви вітру контейнеровоз відхилився від курсу, сівши на мілину. За попередніми даними, постраждалих немає.

Рятувальна операція, яка може затягнутися на кілька днів, триває.

Контейнеровоз MV Ever Given, збудований 2018 року, вміщує 20 тисяч морських контейнерів. Його габарити: 400 метрів у довжину та 59 – у ширину.

Суецький канал – ключовий маршрут поставок нафти із Близького Сходу у Європу та Сполучені Штати. Вважається найважливішим світовим торговельним маршрутом. Його частка у глобальній морській торгівлі – 10%. Торік він пропустив близько 19 тисяч суден.

Зазначається, що інцидент спровокував підвищення вартості нафти. Станом на ранок 24 березня, ціна за барель марки Brent сягнула 61,63 дол. Це на 0,84 дол. вище за показник попереднього дня. Барель марки WTI коштує 58,38 дол., здорожчавши на 0,62 дол. за день. Напередодні вартість нафти впала до найнижчого із початку лютого рівня.

Раніше ми писали, що у Середземному морі за 50 км від узбережжя Ізраїлю стався розлив нафтопродуктів, у результаті чого загинуло безліч морських тварин.

Також ми повідомляли, що у березні в Росії на річці Об виникла пожежа. Ймовірною причиною могла стати аварія на підводному трубопроводі, повідомляли у Росприроднагляді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу