Держекоінспекція знайшла порушення на підприємстві «Метінвесту»

Поділитися:

Найбільший виробник відходів у країні порушує екологічні норми. Таких висновків дійшли у Держекоінспекції після перевірки Північного Гірничо-збагачувального комбінату, який входить до групи «Метінвест», повідомляє «Перший Діловий».

Згідно з інформацією, підприємство очолює рейтинг найбільших забруднювачів навколишнього середовища. З огляду на порушення, які виявила інспекція — комбінат ігнорує усі екологічні стандарти. Так, при обстеженні об’єкту виявилося, що підприємство порушує порядок здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферу, не дотримується вимоги дозволу на викиди, а також порушує правила експлуатації водогосподарських споруд. А те що потрібно вживати заходи щодо попередження негативного впливу на навколишнє середовище — ігнорує.

Також, негативна ситуація спостерігається і з заповненням аварійних ємностей. Фактична відмітка води на критичному рівні. Крім того, відходами брухту вогнетривів, деревини, пакувальної тари та відходами теплоізоляції забруднені земельні ділянки біля Північного ГЗК.

За результатами перевірки інспектори видали припис щодо усунення порушень, притягнули посадових осіб комбінату до адміністративної відповідальності. Наразі рахують збитки.

Нагадаємо, раніше в Державній екологічній інспекції повідомили, що Україні загрожує нестача чистої питної води. Як відзначають, причиною є не тільки зміна клімату, але і порушення природоохоронного законодавства у вигляді забруднення, засмічення річок, нераціонального використання водних ресурсів.

Також ми писали, що, на думку експертів, в Україні дуже малі штрафи за забруднення навколишнього середовища.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу