Держекоінспекція зафіксувала розлив нафти в Чорноморську

Поділитися:

У порту «Чорноморськ» сталася надзвичайна ситуація, в результаті чого був розлив нафти. Ймовірно в справі задіяно судно «Аметист». Про це повідомили у Державній екологічній інспекції. При цьому в повідомленні говориться про те, що Адміністрація морських портів (АМПУ) про це вчасно не повідомила.

У Держекоінспекції про розлив нафти дізналися з повідомлень у ЗМІ. Після цього були дані запити в усі інстанції, щоб визначити розмір шкоди морській акваторії. Як з’ясувалося впродовж інспекції, а АМПУ не тільки знали про подію, але також намагалися приховати це. Крім плям нафти на воді були виявлені й сліди сорбенту, який призначений для збору нафтопродуктів.

У ході перевірки були відібрані проби води з акваторії.

Раніше повідомлялося про те, що українська екологія вимагає термінових заходів. Зміни потрібні не тільки людям, що живуть в нашій країні, а й природним ресурсам. Про це говорила Лілія Олійник, відповідаючи на запитання журналіста «Першого Ділового».

Також ми писали й про те, що Україна буде охороняти навколишнє середовище за європейськими нормами. В Україні три роки буде проводиться проект, в рамках якого планується розробити важливі та потрібні законодавчі та нормативно-правові документи з охорони навколишнього середовища. Назвали його APENA 2, повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції (ДЕІ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу