ДБР знайшло канал контрабанди на Київській митниці

Поділитися:

У прес-службі Державного бюро розслідувань повідомили, що співробітники відомства ліквідували канал контрабанди товарів широкого споживання і підакцизних товарів через столичні аеропорти.

Зазначається, що наразі на центральних сортувальних станціях операторів поштового зв’язку, а також у підрозділах Київської митниці проводяться обшуки.

«‎Вилучено понад 30 тонн товару. Попередньо встановлено, що один з поштових перевізників протягом тривалого часу завозив великими партіями з-за кордону товари широкого споживання, брендовий одяг, електротовари і групи підакцизних товарів під виглядом простих поштових перевезень»‎, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у такий спосіб перевізник уникав сплати податків. Внаслідок цього збитки державі щомісяця обчислювалися десятками мільйонів гривень. Лише в липні експортер завіз в Україну понад 150 тонн товару, не заплативши при цьому понад 30 млн грн податку.

Наразі правоохоронці встановлюють усіх причетних до цієї схеми, а також перевіряють відповідність затриманого товару супровідним документам.

Раніше повідомлялося, що ДБР затримало крадіїв вугілля з вагонів УЗ.

Ще ми розповідали й про те, що ДБР проводить обшуки на митниці на кордоні з Польщею.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу