ДБР зацікавилося лісництвами

Поділитися:

У прес-службі ДБР повідомили, що у Житомирській і Харківській областях працівниками Державного бюро розслідувань було викрито незаконні вирубки лісу. Зокрема, підозрюються шість працівників лісових господарств.

Зазначається, що стосовно трьох співробітників лісгоспу на Житомирщині, які підробляли документи для присвоєння деревини, 29 липня до суду було направлено обвинувальний акт.
Згідно з інформацією, ці особи в період із вересня по жовтень 2019 року вказували в лісорубних квитках занижений обсяг деревини, що був відведений для санітарної рубки. Різницю вони забирали собі. Внаслідок цього державі було завдано збитків майже 140 тис. грн.

Лісничий, старший майстер лісу і майстер лісу звинувачуються в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою (ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України) та службовому підробленні (ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК) . Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

У той же час про підозру повідомили трьом співробітникам Бабаєвського лісництва держпідприємства «‎Жовтневе лісове господарство»‎ в Харківській області. Згідно з даними слідства, майстри лісу окремо один від одного неналежним чином забезпечували охорону ввіреній їм території. Через це невстановлені особи активно вирубували дерева в різних лісових кварталах. Загальний збиток, нанесений державі, склав близько 1,1 млн грн.

Зазначається, що трьом працівникам лісництва повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 1, 2 ст. 367 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Раніше в прес-службі Державного бюро розслідувань повідомили, що співробітники відомства ліквідували канал контрабанди товарів широкого споживання і підакцизних товарів через столичні аеропорти.

Також ми розповідали про те, що Державне бюро розслідувань викрило злочинну групу, яка розкрадала вугілля з вагонів «Укрзалізниці». 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу