Бізнесмени скаржаться на затримки з митним оформленням вантажів

Поділитися:

Українські бізнесмени скаржаться на затримки митного оформлення вантажів. Кажуть, що це пов’язано з контролем митної вартості товарів. У Європейській бізнес асоціації заявили, що в період з 1 по 3 вересня 2020 року на митниці в Галицькій та Київській областях затримано близько 150 вантажних автомобілів. Кожен з вантажівок везе товари і сировину, які необхідні для виконання виробничих цілей українського бізнесу.

В основному, затримки пов’язані з контролем митної вартості товарів. Так, після подання декларантом повного пакета документів, що підтверджують митну вартість – посадові особи регіональних митниць безпідставно вимагають надання додаткових документів по роялті, трансфертного ціноутворення і т.д. для перевірки митної вартості.

Потім такий пакет документів направляється в профільне підрозділ Державної митної служби України для подальшої перевірки. Однак, ніяких рішень про визнання митної вартості або її коригуванню не приймається протягом більше 2 діб у зв’язку з відсутністю у посадових осіб регіональної митниці інформації про результати перевірки перевірок документів посадовими особами центрального апарату.

Нагадаємо, що липень увінчався новим рекордом для Галицької митниці – вона направила понад 2.5 млрд. Гривень до бюджету. Раніше рекордна сума становила 2.2 млрд гривень і була зареєстрована в лютому цього року.

Середньоденні надходження в бюджет в поточному місяці перебували на позначці 110,6 млн. Гривень, що майже на 4 млн. Більше, ніж в червні. Показники збору за митними платежами виконані на 103%.

Раніше повідомлялося, що Прем’єр-міністр України заявив, що бізнесмени країни можуть погасити заборгованість по зарплатах своїх співробітників за допомогою ряду кредитних програм уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу