Антикорупційний суд залишив під вартою скандального Олега Гладковського

Поділитися:

Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання адвокатів і залишив незмінним запобіжний захід для екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що захисники не вперше добиваються, щоб замість застави, підозрюваний в зловживанні службовим становищем скористався особистим зобов’язаннями. І всі суди попередніх інстанцій – Гладковському в цьому відмовили, а нинішній вердикт ВАКС остаточний і оскарженню не підлягає.

Так, повний текст рішення оприлюднять 11 грудня. У матеріалах порушеної проти Гладковського справи фігурують факти журналістського розслідування, де йдеться про те, що син Гладковського зі своїми друзями налагодили схему поставок контрабандних російських запчастин неналежної якості на українські оборонні підприємства. При цьому ціни комплектуючих були завищені в два-три рази. Ну а сам Гладковський угоду прикривав.

Нагадаємо, що компанію «Мегатерм» під час судового засідання визнали банкрутом і відкрили ліквідаційну процедуру на рік.

Ініціатор цього процесу – Хюндай Мотор Україна. Відомо, що обидві фірми пов’язані з корпорацією «Богдан» Олега Гладковського. Зокрема, Мегатерм – один з поручителів за борговими зобов’язаннями корпорації перед Укрексімбанком на 1 млрд 300 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Вищий антикорупційний суд закрив першу справу через неправдивої інформації в декларації після рішення Конституційного суду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу