Влада Києва не запускатиме рух на Подільсько-Воскресенському мосту

Поділитися:

Найскандальніший довгобуд столиці – Подільсько-Воскресенський міст – знову у центрі обговорень громадськості. Під час презентації результатів роботи міської влади мер Києва Віталій Кличко заявив, що не запускатимуть автомобільний рух через міст у цьому році, а перенесуть на наступний. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Плани щодо відкриття обєкту, як каже Кличко, зірвалися через коронавірусну кризу, яка спричинила затримки доставки матеріалів. Він також нагадав, що звільнив свого профільного заступника через неефективну організацію роботи з будівництва Подільського мосту.

Водночас зауважив, що будівельна готовність обєкту становить 90%, роботи там продовжуються. І пообіцяв їх особисто контролювати. Тим не менш, терміни відкриття Подільського мосту постійно переносяться.

Раніше Кличко обіцяв, що автосполучення між лівим та правим берегами міста буде відкрито до кінця 2020 року, згодом ці плани змістилися на кінець 2021 року. А тепер знову перенеслися.

Славу найвідомішого довгобуду міст отримав невипадково, адже його будівництво триває 27 років поспіль, систематично зупиняючись через скандали та корупційні схеми. До того ж бюджет довгобуду за всі роки – виріс на 77% і становить 20 мільярдів доларів.

У жовтні цього року столична прокуратура передала Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами – перші кошти, відмиті на будівництві шляхопроводу. Це 8 мільйонів гривень, які вилучили у генпідрядника за рішенням суду. Загальні збитки бюджету оцінюються у понад 150 мільйонів гривень.

Раніше в Кабміні вирішили видавати передоплату забудовникам, які зводитимуть мости через Дніпро та Дністер.

Передоплата – це 100%. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 4 серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу