Вартість проїзду в метро може зрости до 16 – 20 гривень

Поділитися:

Ціна проїзду в метрополітені міста Києва може зрости до 16-20 грн за поїздку в один кінець. Про це в четвер, 28 січня, зробив заяву виконавчий директор Асоціації перевізників Київщини Олексій Павленко. Однак столична влада тут же відреагувала, заявивши, що підвищення вартості проїзду в метро найближчим часом не буде.

Тим часом за словами представника Асоціації перевізників, з лютого питання про підвищення цін на послуги метрополітену у київській мерії внесуть до порядку денного. Причина – зменшення кількості пасажирів через пандемію COVID-19. Тому, як зазначив Павленко, в Київраді хочуть компенсувати збитки внаслідок підвищення вартості проїзду.

І в Київраді, і в Київській міській державній адміністрації заявили про те, що чутки не відповідають дійсності. За словами завсектора з громадських зв’язків Департаменту транспортної структури КМДА Анни Голинської, підвищення тарифів на проїзд в метро навіть не обговорювалося столичною владою. Голинська уточнила, що про підвищення цін на проїзд просили тільки власники столичних маршрутних таксі. Спростували інформацію і у пресслужбі столичного метро. Там взагалі не знайомі з Олексієм Павленком.

Однак в КМДА підтвердили дані про збитки на транспорті. І повідомили, що ретельно вивчатимуть відомості від транспортників і їхнє обґрунтування підвищення тарифів. Потім проведуть слухання серед киян. І тільки після цього повернуться до питання про тарифи на проїзд на всіх видах комунального транспорту.

Нагадаємо, минулого, 2020 року, істотно зменшився пасажиропотік Київського метрополітену. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Також раніше повідомлялося, що на карантині київське метро втратило 40% пасажиропотоку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу