У Києві вперше пройдуть електронні земельні аукціони

Поділитися:

Наразі влада Києва проводить підготовку до першого запуску електронних торгів земельних ділянок. Про це стало відомо після офіційної заяви керівника цифрової трансформації (CDTO).

Також важливу подію прокоментував заступник голови Київської міської адміністрації, уточнивши, що у Києві продовжується цифровізація сфери земельних відносин.

Столичний CDTO пояснив, що цифрова інвентаризація допоможе відібрати ділянки та актуалізувати інформацію щодо них. Що ж до київського кадастру землі, у ньому, як зазначають у відомстві, вже є достатньо даних для забезпечення ефективної взаємодії електронної системи та проведення у ній торгів.

На даному етапі підготовки проводиться вивчення та занесення документів для подальшого оголошення торгів. При цьому заступник КМДА впевнений, що завдяки е-торгам сфера земельних відносин Києва стане прозорішою, що сприятиме збільшенню прибутку до міського бюджету.

Проведення перших електронних торгів землі заплановано на початок наступного року.

Нагадаємо, у Києві відбулася акція протесту. Біля офісу президента України ввечері 21 листопада відбулися сутички між мітингувальниками та силовиками.

Також ми писали про те, коли столиця може вийти із «червоної» зони. Про це розповів мер міста.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу