У Києві продовжується незаконна забудова — подробиці

Поділитися:

Незаконна забудова столиці продовжується. Цього разу йдеться про територію в Оболонському районі Києва, де мала відбутися реконструкція старої двоповерхівки, але натомість там збудують новий житловий комплекс висотою 16 поверхів. Про це довідалися журналісти-розслідувачі, передає «‎Перший Діловий».

З’ясувалсь, що роботи виконуватиме фірма «Малстріт», яка у липні 2021 року отримала в оренду від місцевої влади ділянку площею майже пів гектара терміном на 5 років. На цій території вона мала реконструювати нежитловий будинок, який належить їй на підставі договору купівлі-продажу від червня 2019 року. Але мерія міста дозволила змінити цільове призначення землі — із «будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ» на «багатоквартирне житлове будівництво».

Тож тепер фірма має законне право не проводити реконструкцію, а розпочати нове будівництво, чим і активно займається. Адже станом на грудень старий будинок вже був щонайменше наполовину знесений. За даними план території, що включає дану ділянку відсутній.

Варто додати, що у вересні 2021 року «Малстріт» отримало в ДАБІ дозвіл на виконання будівельних робіт на підставі старих МУО. На сьогодні він значиться як діючий документ.

Нагадаємо, скандальний окружний суд Києва прибрав обмеження для проектування нової багатоповерхівки в Печерському районі, чим фактично дав зелене світло незаконному будівництву.

Раніше Державній службі статистики повідомили про падіння обсягів будівництва. Зокрема, показник у листопаді скоротився на 2,7% проти аналогічного місяця 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу