У Києві хочуть заборонити примусову евакуацію авто

Поділитися:

Щодня в Києві евакуюють близько 300 автомобілів за порушення правил зупинки і стоянки. Так, протягом липня було евакуйовано 5585 транспортних засобів. Інспектори з паркування за цей місяць винесли 9700 постанов на суму близько 5 млн гривень. Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури.

Водії, і собі, скаржаться на недотримання процедури оформлення та оплати штрафу паркувальниками. А забрати свій автомобіль зі штраф-стоянки взагалі перетворюється в цілий непрохідний квест.

Крім цього, власникам автомобілів повернення власного транспортного засобу обходиться дорого. Так, штраф за неправильну парковку складає 510 грн, примусова евакуація транспортного засобу – 1270 грн, а перебування на штраф-майданчику – 144 грн / добу.

За інформацією Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, транспорт евакуюють з таких причин:

  • паркування на пішохідному переході – 49% випадків;
  • стоянка на смузі громадського транспорту – 15% випадків;
  • несплата паркування – 14% випадків.

Відомо, що 18 червня Верховний суд розглянув позов водія, який вимагав скасувати постанову про накладення на нього штрафу за неправильну парковку і визнати протизаконним затримання і доставку його машини на спеціальний майданчик.

Місцевий суд задовольнив позовні вимоги. Однак, в Апеляційному суді цю постанову було скасовано. Але водій не здався і вирішив до кінця відстоювати свої права вже у Верховному суді, який виніс своє остаточне рішення на користь водія. Зокрема, суд зазначив, що відповідач не надав підтверджень того, що саме позивач був водієм (а не власником) автомобіля. Той же аргумент може пред’явити власник будь-якого авто, який отримав «лист щастя».

Тепер у водіїв евакуйованих авто з’явився шанс відстояти свої права – їхні адвокати можуть посилатися на згадану постанову Верховного суду.

Нагадаємо, що в Києві біля метро Академмістечко офіційно відкрили першу в столиці перехоплює паркування, яка може охопити відразу близько 750 автомобілів. Підприємство заробило від 1 серпня поточного року, як повідомляють ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що в останні дні українські автолюбителі, які потребують замовити індивідуальні номери на транспортні засоби, зіткнулися з проблемою, оскільки в сервісних центрах не приймають замовлення. Також співробітники сервісних центрів не можуть відповісти на питання, коли вони відновлять прийом.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ