У Києві хочуть побудувати аеропорт для безпілотника

Поділитися:

За інформацією Національної ліги транспортного бізнесу, в Києві збираються за найближчі 5 років побудувати аеродром для безпілотних літаків.

«У нас є проект Quadroport, який ми хочемо побудувати в Києві. Це буде перший аеропорт для дронів, де можна буде тестувати будь-які типи БПЛА. Ми плануємо десь до 2025 р його побудувати », – зазначив керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників.

Фахівці стверджують, що ринок безпілотників активно розвивається. Так, до кінця поточного року він досягне приблизно 500 млн гривень, а в 2021 році очікується понад мільярд гривень.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України хоче на державному рівні врегулювати використання безпілотників (дронів) в сільському господарстві. Вже створена робоча група, в яку входять представники Мінекономіки, Держпродпотребслужби, Державної авіаційної служби та інших профільних організацій.

Раніше повідомлялося, що в державній компанії «Укроборонпром» анонсували швидку введення нових інновацій: підприємство збирається розробляти дрони. Про це повідомляє заступник генерального директора компанії Надія Васильєва, передає прес-служба відомства.

За словами чиновниці, в цьому питанні компанія збирається співпрацювати з приватними компаніями, які позитивно дивляться на розробку великої кількості спеціальних комплексів з моніторингу, які могли б бути реалізовані у вигляді дронів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу