Турки за 7 років відремонтують вулицю у столиці

Поділитися:

Довготривале будівництво вулиці запланував головний фаворит Укравтодору – компанія “Онур”. Протягом 7 років вона буде реконструювати вулицю у Шевченківському районі столиці за 2 з половиною мільярди доларів. Про це дізналися журналісти з системи Прозорро.

Згідно з умовами договору підряду, роботи будуть виконуватися приблизно рівномірними частками по 300-500 мільйонів на рік з 2022 по 2028 рік включно.

В тендері на будівництво вулиці намагалось взяти участь одеська приватна фірма «Югстрой 17», однак її не допустили до участі – через відсутність низки документів. А ще тому, що вона не надала банківську гарантію та не підтвердила свій дохід за минулий рік у розмірі 90% від очікуваної вартості тендеру.

Відтак до участі в торгах очікувано були допущені два фаворити Укравтодору «Онур» і «Ростдорстрой», в результаті виграла Онур – зі знижкою 10%.

Ціни на будівельні матеріали поки не оприлюднені. За даними журналістів, проект реконструкції вулиці зробила фірма «Сінк плюс Міжнародна інжинірингова і консалтингова компанія».

Примітно, що усі її тендери на будівництво систематично надалі вигравала «Онур».

Раніше стало відомо, скільки заробить компанія «Онур» на будівництві аеродрому в Дніпрі. Про це йдеться у розслідуванні з боку українських ЗМІ.

З’ясувалося, що будувати аеродром у Дніпрі буде дружня до Володимира Зеленського турецька компанія «Онур». Бюджет проекту – 5,64 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу