Столичні перевізники відклали підвищення цін

Поділитися:

Глава Асоціації перевізників Києва та Київської області заявив, що Асоціація веде переговори зі столичною владою про спільне вироблення антикризових заходів.

“Подорожчання відстрочено попередньо до суботи, 3 квітня. На цьому тижні буде робоча зустріч приватних перевізників з представниками КМДА, ми спробуємо спільно виробити ряд дієвих антикризових заходів, які дозволять не допустити банкрутство перевізників або погіршення якості обслуговування пасажирів”, – сказав чиновник.

Відомо, що дозвіл з боку КМДА перевозити пасажирів у кількості 50% від загальної місткості дозволило поліпшити провізну спроможність транспорту загального користування, проте незначно вплинуло на збитковість рейсів маршруток.

“У нашій ситуації дозволили перевозити 22 пасажири (було 11), що знижує наші збитки, але, на жаль, не дозволяє окупити витрати на перевезення”, – підкреслив глава Асоціації.

Нагадаємо, що згідно з даними, опублікованими Державною службою статистики, середня ціна квитка в міському громадському транспорті України в грудні 2020 року склала 5,5 грн. Це майже на 8% більше, ніж в 2019 році.

Раніше повідомлялося, що згідно із заявою першого заступника голови КМДА, контроль буде обов’язковим, як у наземному транспорті, так і в метрополітені. Чиновник зазначив, що інших варіантів, крім фізичного обмеження кількості людей в транспорті, на сьогодні немає.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу