Податківці відкрили дев’ять проваджень після обшуків в КМДА

Поділитися:

Кримінальні провадження відкриті за статтями про ухилення від сплати податків, зловживанні службовим становищем і розкраданні державного майна, повідомив голова Державної фіскальної служби України Вадим Мельник на пресбрифінгу 28 травня, повідомила пресслужба в Facebook відомства.

У провадженнях фігурують комунальні підприємства та суб’єкти господарювання, яким виділялися кошти з місцевого бюджету Києва для проведення робіт і закупівель, в тому числі виконавчий орган Київської міської ради (КМДА), АТ «Київметробуд», ПП «Київшляхбуд», ТОВ «Укртрансмост» та інші субпідрядні організації, деякі з яких мають ознаки фіктивності, сказано в повідомленні.

Суми збитків бюджету столиці або держави, які попередньо встановлено в ході слідства, Мельник назвав такі:

  • «Київський метрополітен» — 9 млн грн,
  • «Київміськсвітло» — 12 млн грн,
  • «Київзеленбуд» — 40 млн грн,
  • «Київавтошляхміст» — 30 млн грн,
  • «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» — 9 млн грн,
  • «Київпастранс» — 40 млн грн,
  • «Київавтодор» — 18,6 млн грн.

«Так, наприклад, при реконструкції парків сума збитків, а саме несплата податків одним з підрядників склала понад 30 млн гривень. Використовуючи схему скруток, у підприємства, яке нібито виконувало реконструкцію, були відсутні працівники та відсутня виробнича і технічна можливість здійснювати реконструкцію п’яти київських парків. субпідрядники також не залучалися. Зазначене підприємство отримало кошти в сумі 180 млн грн також встановлено, що одне з товариств, ухиляючись від сплати податків, завдало збитків на суму 18,6 млн грн через це підприємство відбувалося придбання будівельних матеріалів, хоча сама фірма такі ТМЦ (товарно-матеріальні цінності — ред.) не постачає, тут також використовувалася схема скручування ПДВ. Зазначене підприємство отримало понад 100 млн грн. В іншому випадку один із субпідрядників «Київпастранс» отримав кошти на суму 35,5 млн грн. І вказане підприємство виконувало роботи по реконструкції трамвайних колій, де засновником є ​​особа, яка знаходиться на обліку в психіатричному закладі. Ця субпідрядна організація не мала ні активів, ні працівників», — розповів глава.

У період з 11 по 27 травня провели 40 обшуків, зараз проводяться допити посадових осіб і службовців комунальних і комерційних підприємств, огляди податкових і фактичних адрес підприємств, а також земельних ділянок і об’єктів фігурують в кримінальних процесах. Про підозру на цей час повідомили чотирьом особам, повідомили в Держфіскальній службі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу