Парк на Осокорках хочуть зменшити вдвічі та віддати під забудову

Поділитися:

Рішення – в інтересах забудовника та дозвіл на незаконне будівництво. Столична влада планує повністю віддати екопарк Осокорки під забудову житловими будинками. Про це свідчить проєкт рішення на сайті міськради, повідомляє «Перший Діловий». Там зазначено, що міська влада відмовляється від низки апеляційних та касаційних позовів щодо земельної ділянки Екопарку і передає землі забудовникові.

Йдеться про ділянку площею 75 гектарів біля озера Тягле в Дарницькому районі. Спочатку територія була відведена під екопарк. Але на початку листопада столична влада вдвічі зменшила його розмір. Замість 650 гектарів – парк розташується на території площею 325 гектарів. На решті ділянки – забудовник будуватиме житлові комплекси для інвесторів збанкрутілого банку «Аркада». Загалом там має бути зведено 25 будинків висотою до 27 поверхів. Тепер же влада вирішила повністю віддати територію під житлову забудову.

Однак активісти обурені такими її діями. Кажуть: це очевидне лобіювання інтересів забудовника. Адже нещодавно було створено громадську організацію, на вимогу якої, власне, і було розпочато будівництво. Посприяв афері і приватний нотаріус, який відразу зареєстрував право нового власника на користування земельною ділянкою на місці еко-парку.

Також ми повідомляли, що прокуратура позивається до підрядника будівництва метро на Виноградар.

Раніше ми писали про те, що прокуратура розслідує будівництво чергової висотки у столиці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу