На черговому підприємстві КМДА проходять обшуки

Поділитися:

В офісі КП «ГІОЦ» проводяться слідчі дії в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом вчинення пособницьких дій в умисному ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

Обшуки проводить прокуратура спільно з ГУ Державної фіскальної служби в місті Києві.

Згідно з матеріалами слідства, у період 2019-2020 років приватна компанія надавала КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» телекомунікаційні послуги. При цьому, вказане підприємство, використовуючи грошові кошти КП «ГІОЦ» у сумі понад 10 млн гривень нібито замовляло зазначені послуги у підприємства з ознаками фіктивності.

2 червня 2021 року за адресою КП «ГІОЦ» проводяться обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

Комунальне підприємство «ГІОЦ» засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковане Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Основний вид діяльності: оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов’язана з ними діяльність.

Нагадаємо, у останні тижні пройшли обшуки у кількох структурах КМДА за звинуваченням у розкраданнях при реставраціях та ремонтах, закупівлях, в ухиленні від сплати податків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу