Міст Патона почнуть реставрувати вже у березні

Поділитися:

Довгоочікувана реставрація мосту імені Патона може розпочатися вже наприкінці березня і триватиме вона не менше 5 років. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» з посиланням на джерело у столичній адміністрації.

Комунальне підприємство «Київавтодор» розпочав процедуру визначення компанії-підрядника, яка розробить проектно-кошторисну документацію реставрації споруди. В рамках проекту планують відремонтувати проїжджу частину та тротуари й встановити бар’єрні та перильні огорожі, а сам міст розширити до 8 смуг руху.

Також у планах встановлення системи контролю стану споруди та автоматизованої системи обчислення ваги транспортних засобів. Зокрема, повністю перекривати рух по мосту під час реставрації не будуть. Це зазначили в КМДА.

Нагадаємо, міст Патона ввели в експлуатацію у 1953 році. З того часу реконструювали його лише один раз – у 2004, коли демонтували трамвайні колії. А поточні ремонтні роботи якщо і відбувалися, то тільки на невеликих ділянках. Наприкінці 2019-го фахівці оцінили стан мосту як критичний, а у 2020-му за півроку на споруді тричі проривало трубопровід, а також теплотрасу. Однак столичні чиновники не поспішали шукати гроші на порятунок мосту, прикриваючись тим, що для проведення капітальних ремонтних робіт необхідний дозвіл Мінкульту.

Торік «Київавтодор» уже планував розпочати розробку проектно-кошторисної документації, проте процедуру призупинив АМКУ.

Раніше повідомлялося, що суд дозволив знести історичну будівлю в центрі Києва заради чергової висотки.

Також ми писали й про те, чому київське метро не може бути збитковим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу