Київ увійшов до рейтингу найбрудніших міст світу

Поділитися:

Столиця України потрапила до топ-8 найбрудніших міст світу. За словами еколога, повітря в Києві забруднене вдвічі вище норми. Він вважає, що така ситуація склалась через хаотичну забудову міста новими висотками, внаслідок чого катастрофічно не вистачає зелених зон.

«Про причини забруднення повітря в Києві відповім словами професора Преображенського: розруха в головах. В даному випадку, в голові мера Києва Віталія Кличка. Який дає дозволу забудовникам на знищення зелених зон. Зелені зони — це безкоштовні очисні споруди, а в Києві їх роками планомірно знищують заради побудови чергової висотки», — зазначив еколог.

Нагадаємо, раніше у Кабінеті міністрів України заявили, що рівень амбіцій України в кліматичній політиці більш глобальний, ніж в ЄС. Відтак, до 2030 року заплановано зменшити викиди на 65%.

Також ми писали, що Україна посідає четверту сходинку у рейтингу країн світу за обсягом скорочення шкідливих викидів. Цього вдалося досягнути завдяки деіндустріалізації економіки після розпаду СРСР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу