Києву не вистачає парковок

Поділитися:

За короткий період в Києві додалося близько 150 тисяч автомобілів і це дуже впливає на міський трафік. При такому різкому збільшенні посилюється нестача паркувальних місць. Реалії такі, що столиця задихається від пробок, тому що кількість автомобілів зростає разом з кількістю жителів.

За оцінками експертів, щодня до Києва в’їжджає і виїжджає 200 тисяч авто. А ще більше 1 млн знаходиться в самому Києві.

Відомо, що середня собівартість квадратного метра найпростішого наземного паркінгу з мінімумом інженерних систем становить близько 8000 гривень за квадратний метр, хоча ця ціна може збільшитися в залежності від складності конструкції.

Водії скаржаться, що паркувальних місць не вистачає, а інспекція по паркування без розбору евакуює машини з вулиць.

“Ситуація зміниться, коли київський водій побачить альтернативу. Коли зрозуміє, що витрачає більше грошей на паливо, паркування в центрі міста і потрапляє під ризик бути евакуйованим в разі порушення правил паркування, тоді він оцінить, що, можливо, варто залишити свій автомобіль десь то на околиці, біля метро, ​​і скористатися громадським транспортом. і при цьому, наприклад, отримає знижку на проїзд на громадському транспорті. на ньому йому буде простіше пересісти, доїхати в потрібне місце швидше і з комфортом “, – говорять експерти.

Нагадаємо, що щодня в Києві евакуюють близько 300 автомобілів за порушення правил зупинки і стоянки. Так, протягом липня було евакуйовано 5585 транспортних засобів. Інспектори з паркування за цей місяць винесли 9700 постанов на суму близько 5 млн гривень. Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що в Києві біля метро Академмістечко офіційно відкрили першу в столиці перехоплюючу парковку, яка може охопити відразу близько 750 автомобілів. Підприємство заробило від 1 серпня поточного року, як повідомляють ЗМІ.

Вказується, що об’єкт знаходиться за адресою проспект Академіка Палладіна, 31 – раніше ця територія належала до столичного ринку Троїцький.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу