5% киян не платять за комуналку

Поділитися:

З початку року борги за житлово-комунальні послуги в столиці зросли на 4%, без урахування електроенергії та газу. Орієнтовно 5% споживачів зовсім не розраховуються за комуналку.

Про це повідомили в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

“З початку року борги за житлово-комунальні послуги зросли на 4% і це без урахування електроенергії та газу, і склали 5,1 млрд гривень. Це досить велика сума. Разом з тим, орієнтовно 5% споживачів не розраховуються за спожите взагалі “, – повідомили в КМДА.

Також зазначається, що на період карантину для киян працюють онлайн-сервіси для дистанційних розрахунків. Зокрема оплатити отримані житлово-комунальні послуги можна через особистий кабінет КК “Центр комунального сервісу” і скориставшись Qr-кодом.

“Протягом карантину пільговий період оплати за квартплату триває до кінця місяця. Раніше знижка діяла для тих, хто платить до 20 числа поточного місяця, в період дії обмежувальних заходів – до кінця місяця “, – додали в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, з 1 серпня 2020 році для громадян України підвищують тариф на передачу електроенергії. Зростання складе майже 55 відсотків, однак це менше, ніж передбачалося раніше.

Також, не дивлячись на обіцянки уряду не підвищувати комунальні платежі мінімум до кінця року, в Україні можуть піднятися ціни на газ для населення

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу