В Парижі помер відомий письменник Жан-Лу Дабаді

Поділитися:

В Парижі в неділю 24 травня, на 82-му році життя помер письменник, сценарист, член Французької академії Жан-Лу Дабаді. Він помер в лікарні Пиття-Сальпетрієр від наслідків хвороби, не пов’язаної з коронавірусів.

Як повідомило агентство Agence France-Presse, посилаючись на агента Бертрана де Лаббе, він був справжнім художником, досяг успіху у всіх видах мистецтва.

Дабаді є автором безлічі романів, перший з яких – “Сухі очі” (Les Yeux secs) – він написав у 1957 році. Паралельно з роботою над новими літературними творами Дабаді співпрацював з низкою видань, для яких писав рецензії до фільмів і статті, присвячені мистецтву, а також складав тексти пісень для французьких виконавців.

Дабаді також написав понад чотири десятки сценаріїв до фільмів відомих французьких режисерів, серед яких були Франсуа Трюффо, Ів Робер, Жан-Поль Раппно, Клод Піното. За свою роботу в кіноіндустрії він був удостоєний безлічі нагород. Дабаді тричі ставав лауреатом премії “Сезар” в номінації “Кращий сценарій”. Нещодавно він закінчив роботу над сценарієм до фільму за романом Жоржа Сіменона “Зелені віконниці” (Les Volets verts).

У 2008 році Дабаді був обраний членом Французької академії.

Нагадаємо, у Франції помер автор коміксів про Астерікса Альбер Удерзо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу