«Укразалізниця» отримає 150 млн. євро кредиту через пандемію

Поділитися:

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий надати українському перевізникові компанії «Укразалізниця» фінансову допомогу в розмірі 150 мільйонів євро кредиту. Про це йдеться на офіційному сайті європейського регулятора.

За даними ЄБРР, гроші будуть виділені українській стороні для подолання тих економічних і фінансових труднощів, з якими компанія зіткнулася в період пандемії коронавірусу.

Відзначимо, що пандемія накликала значну кризу, як на Україну, так і для її головних підприємств та бізнесу. Не виключенням стала і компанія «Укразалізниця».

Як свідчать дані регулятора, гроші компанія може отримати в рамках пакету солідарності ЄБРР 2.0. в який входить окрема програма “VISP”, яка полягає в підтримці життєво важливої ​​інфраструктури тієї чи іншої держави.

Як повідомлялося раніше, з початку 2020 року державна компанія «Гарантований покупець» купила у виробників електроенергії 3470 МВт-година енергії за «зеленим тарифом».

22 травня 2020 року на користь відновлюваної генерації було сплачено 5,7 мільярда гривень. Електроенергія за перші два місяці поточного року сплачено на 100 відсотків. За березень і квітень, компанія розрахувалася частково за «зеленим тарифом». Причина – заборгованість перед «Гарантованим покупцем» з боку НЕК «Укренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу