Світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності

Поділитися:

На сайті державного секретаря Сполучених штатів Америки Майкла Помпео з’явилося офіційне привітання для України з Днем Незалежності від імені американського народу.

“Підтримка Сполученими Штатами вільної, життєздатною і демократичної України непорушна. Ми залишаємося повністю відданими дипломатичним зусиллям щодо припинення агресії Росії на сході України. Як ми заявляли в Кримській декларації, США відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються дотримуватися цієї політичної позиції, поки Росія не поверне Україна повний контроль над усією українською територією. Ми солідарні з українцями в уряді і в громадянському суспільстві, які працюють для просування ключових трансформаційних реформ, прискорюють економічне зростання, зміцнюють безпеку і верховенство права “, – сказано в привітанні.

Держсекретар США підсумував: “Дружба між нашими країнами ніколи не була такою міцною, і ми сподіваємося продовжувати наше партнерство і співпрацювати з керівництвом і громадянами України, які будують світле, безпечне і демократичне майбутнє. Бажаю вам подальшого процвітання і успіхів в наступні роки”.

Нагадаємо, що на цих вихідних банки України закриються на три дні. Причина – святкування Дня незалежності (24 серпня).

У Національному банку України уточнили, що раніше регулятор затвердив календар вихідних днів, і виходячи з нього з суботи по понеділок всі фінустанови країни будуть закриті.

Раніше повідомлялося, що починаючи з січня поточного року і до липня товарообіг в сегменті сільськогосподарської продукції між Україною і США в порівнянні з періодом січень-липень 2019 року виріс на 9,3%. У грошовому вираженні різниця також видно – $ 216,4 млн в 2019 році проти $ 236,6 млн на 2020-й.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу