Стало відомо, хто отримав «Оскар»

Поділитися:

25 квітня в Лос-Анджелесі пройшла 93 церемонія вручення головної нагороди в кіноіндустрії – Оскар.

За підсумками, статуетку в номінації “Кращий фільм” отримала картина “Земля кочівників”. А приз за кращу режисуру отримала Хлоя Чжао, яка стала першою жінкою-представницею расових меншин США в цій категорії, яка удостоїлася високої нагороди.

Слід зазначити, що незвичайним в цьому році було місце проведення церемонії Оскар: захід проходив на залізничній станції. Крім того, організатори обмежили кількість гостей і скасували всі оскарівські вечірки.

Нагороду за кращу жіночу роль також отримала актриса фільму “Земля кочівників” Френсіс Макдорманд. Вона зіграла вдову, яка вирішила жити в фургоні і подорожувати по Америці.

Таким чином, “Земля кочівників” зібрала головні нагороди і стала тріумфатором церемонії вручення Оскара в нинішньому році.

У номінації “Краща чоловіча роль” перемогу здобув 83-річний Ентоні Хопкінс за гру у фільмі “Батько”. Слід зазначити, що Сер Ентоні Хопкінс став найстаршим актором в історії, який отримав премію за головну роль. Однак самого лауреата на премії не було, тому нагороду від його імені отримав Хоакін Фенікс

Нагадаємо, що американська кіноакадемія оголосила номінантів премії «Оскар» Відомо, що зазвичай церемонія нагородження проходить в лютому, але через пандемію коронавірусу захід перенесли. Цього року переможці зможуть забрати свої нагороди 25 квітня.

Раніше повідомлялося, що в 2021 році Україна зробила заявку на участь в «Оскарі», висунувши на міжнародну премію фільм «Атлантида» режисера Валентина Васяновича. Про це повідомляє Український Оскарівський комітет на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу