Стали відомі номінанти на премію «Оскар»

Поділитися:

Американська кіноакадемія оголосила номінантів премії “Оскар”

Відомо, що зазвичай церемонія нагородження проходить в лютому, але через пандемію коронавірусу захід перенесли. Цього року переможці зможуть забрати свої нагороди 25 квітня.

Так, в категорії “Кращий фільм” змагаються стрічки:

  • “Мінар”,
  • “Перспективна дівчина”,
  • “Манк”,
  • “Батько”,
  • “Суд над чиказькою сімкою”,
  • “Земля кочівників”,
  • “Звук металу”,
  • “Юда і чорний месія”.

У категорії “Краща режисерська робота” номінантами стали Девід Фінчер за фільм “Манк”, Лі Айзек Чун, який представляє стрічку “Мінар”, Хлоя Чжао ㅡ режисер “Землі кочівників”, Емеральд Феннел ㅡ режисер фільму “Перспективна дівчина” і Томас Вінтерберг, що представляє фільм “Ще по одній”.

Крім того, серед номінантів на нагороду за “Кращу чоловічу роль” змагаються британець Різ Ахмед ( “Звук металу”), американський актор Чедвік Боузман, який помер в серпні минулого року ( “Ма Рейні: Мати блюзу”), Ентоні Хопкінс ( “Батько “) і американський актор корейського походження Стівен Ян (” Мінар “).

Слід зазначити, що на нагороду за “Кращу жіночу роль” претендують Віола Девіс ( “Ма Рейні: Мати блюзу”), Андра Дей ( “США проти Біллі Холідей”), Ванесса Кірбі ( “Фрагменти жінки”), Френсіс Мак-Дорманд ( “Земля кочівників”) і Кері Малліган ( “Перспективна дівчина»).

Нагадаємо, що в 2021 році Україна зробила заявку на участь в «Оскарі», висунувши на міжнародну премію фільм «Атлантида» режисера Валентина Васяновича. Про це повідомляє Український Оскарівський комітет на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що 93-а за рахунком церемонія престижної кінематографічекой премії «Оскар» може не відбутися: в Академії кіномистецтва всерйоз розглядають варіант скасувати або перенести церемонію. Про це повідомляє видання «Variety».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ