Мінкульт розповів, як буде підтримувати креативні індустрії

Поділитися:

Нові формати підтримки креативних індустрій планують розробити в Міністерстві культури України. Так, за словами глав відомства, йдеться про запуск процесів, що не залежать від політичної обстановки в країні.

Відомо, що зниження культурно-туристичного ПДВ до 7% в 2020 році допомогло креативної індустрії, однак необхідні нові формати підтримки.

“У цьому році ми вибрали інший підхід. Він дозволяє креативним підприємцям розраховувати на сталість і послідовність з боку держави. В першу чергу, мова йде про запуск процесів, які неможливо змінити, незалежно від політично вітру”, – заявив міністр культури.

Одне з нововведень відомства – це створення постійного органу – Ради з розвитку креативної економіки при Кабміні. Чиновник вважає, що завдання цієї Ради – напрацьовувати рішення для креативних індустрій за різними напрямками.

Крім того, міністр культури ініціював запуск сертифікатів на культурні послуги, щоб стимулювати креативний бізнес і підвищити якість.

Нагадаємо, що в нашій країні з’явилася першочергова необхідність вивести креативну економіку з кризи, викликаного пандемією COVID-19. Для цього повинна бути розроблена особлива стратегія, яка зробить це в найкоротші терміни.

Раніше повідомлялося, що в багатьох розвинених країнах працюють Центри протидії дезінформації. Так, з фейк борються в Фінляндії і Бельгії, Латвії та Литві, інших європейських країнах. Інформацію про створення подібного центру оприлюднили і в Міністерстві культури і інформаційної політики в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу