Мінкульт просить ще 55 млрд гривень на пам’ятники

Поділитися:

Про це під час брифінгу говорив міністр культури Олександр Ткаченко. З його слів, в Україні більшість пам’яток культури потребує ремонту або реконструкції. За оцінками експертів, знадобиться не менше 55 млрд гривень на те, щоб провести необхідні роботи.

Програма реконструкції в рамках президентського указу «Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму» розрахована на 4 роки. Якщо говорити про об’єкти, то це музеї та палаци, замки та парки тощо. Також міністр підкреслив, що прийшов час реконструювати старі клуби, добудувати недобудовані об’єкти, створити в регіонах центри культурних послуг.

У 2020 році будуть запущені перші пілотні проекти. Серед регіонів — Луганщина, Донецька область, Херсонська, Чернівецька та Закарпатська області.

Також планують змінити й систему художньої освіти. В першу чергу нововведення торкнуться системи фінансування — в міністерстві говорять про те, що гроші будуть виділятися на учнів і студентів, а не на навчальний заклад.

Раніше повідомлялося про те, що українська культура отримала 1 мільярд. Левова частка коштів буде спрямована на проекти під егідою Українського культурного Фонду.

Також ми писали про те, що в столиці України буде піднято найбільший прапор. Флагшток буде висотою 90 метрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу