«Книжковий арсенал» оголосив про старт другого сезону

Поділитися:

Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» оголосив старт другого сезону «Літератури на експорт», інформує пресцентр фестивалю. Зазначається, що ключовим завданням відповідної програми є стимулювання перекладів українських книг за межами країни та посилення компетенції вітчизняних видавців у продажу прав.

До програми «Література на експорт» входитиме Освітня програма, яка відбудеться 7-9 червня і складатиметься з інтерактивних онлайн-лекцій та воркшопів від світових експертів щодо ефективного продажу прав та нових перспективних ринків. Також заплановані англомовні відеолекції, які включатимуть огляди української літератури та книговидання, грантові можливості для перекладачів, котрі продовжать цикл, який був записаний торік. 5-7 липня відбудуться B2B-переговори між українськими та іноземними видавцями, покликані налагодити співпрацю та покупку прав на вітчизняні книги. Окрім того, на сайті Читомо запустять спецпроект «Література на експорт», де можна буде ознайомитися із 10-ма історіями успіху літературних агентств світу та їхньою «внутрішньою кухнею» з метою заохочення українців створювати літературні агентства.

Українських видавців запрошують до участі у конкурсі до 25 травня цього року. Для цього потрібно заповнити лише форму реєстрації. А також пропонують долучитися до освітньої програми та B2B-переговорів із зарубіжними літагентами.

Приєднатися до програми можуть видавництва та видавничі організації зі статусом юридичної особи, з часткою акцій у понад 51% у власності громадян України. Також необхідний каталог прав англійською мовою та щонайменше 5 книг із потенціалом до експорту. Суттєвою перевагою є наявність партнерів за кордоном, а також продані права на книги.

«Література на експорт» – це спільний проект Книжкового арсеналу та програми Європейського Союзу «Будинок Європи». Партнерами проекту виступають Creative Europe та відділи публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала закон про створення Єдиного туристичного реєстру. Йдеться про законопроект №4162, який передбачає створення на полях України єдиної державної інформаційної системи, що вміщуватиме в собі дані щодо всіх суб’єктів туристичної діяльності.

Також ми писали, що на Заході спрогнозували, коли Україна вступить в ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу