Картину Сандро Ботічеллі продали за 80 млн доларів

Поділитися:

Картина “Молода людина з медальйоном” пензля флорентійського художника епохи Відродження Сандро Боттічеллі продана на аукціоні у Нью-Йорку за 80 мільйонів доларів. Про це повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Підсумкова вартість разом з комісією становила 92 мільйони 200 тисяч. Це найвища сума, коли-небудь сплачена за твори пензля старих майстрів на аукціоні Sotheby’s. Ім’я покупця не розголошується. Попередній власник полотна придбав його близько сорока років тому за 1 мільйон доларів.

Шедевр був створений наприкінці XV століття. Ким був зображений на картині юнак, і чому він тримає в руках медальйон, як і раніше залишається загадкою. Протягом останніх 50 років полотно на правах оренди виставлялося в Національній галереї в Лондоні, музеї Метрополітен у Нью-Йорку і Національній галереї мистецтв у Вашингтоні.

На січневий аукціон Sotheby’s так само виставив ряд інших шедеврів епохи Відродження і картини відомих художників 18-19 століття.

Раніше ми повідомляли, що на аукціоні Sotheby’s продали пляшку коньяку Gautier 1762 роки за 145 тисяч доларів – один з найстаріших коньяків, які збереглися у світі.

Також ми писали, що на американському аукціоні Julien’s Auctions з молотка пішов текст пісні The Beatles «Hey Jude» Пола МакКартні за 910 тис. дол.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу