Кабмін попросили взяти під контроль держфінансування кіно

Поділитися:

Асоціація кіноіндустрії України звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням вирішити проблему фінансування, яке цього року сфері кіно ще не надавалося.

Кінематографісти у своєму листі політику звертають увагу на те, що бюджетування розвитку кіно має бути спрямоване від Кабінету Міністрів. Вони закликають Шмигаля взяти під свій контроль це питання, виявити причини запізнення розподілу коштів та сприяти відновленню фінансування сфери кіно.

В Асоціації наголошують, що створення фільму – тривалий та складний процес, а відсутність коштів надовго затримає розвиток українського національного кіно. Якщо бюджетування не почнеться найближчим часом, кіносфера втратить свої темпи розвитку, а також можливість повноцінно співпрацювати з міжнародними експертами в цій галузі.

Раніше ми повідомляли, що павільйони легендарної кіностудії імені Олександра Довженка виставлені на аукціон з метою оренди.

Нагадуємо, що Рахункова палата провела аудит Мінкульту та Держкіно. Предметом стали кошти держбюджету, які спрямовувалися на держпідтримку кінематографії, виробництво та розповсюдження патріотичних фільмів та серіалів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу