Гроші з коронавірусного фонду витратять на патріотичне кіно

Поділитися:

У прес-службі Міністерства культури і інформаційної політики повідомили, що Кабінет міністрів дозволив використовувати для реалізації окремих етапів виробництва патріотичних серіалів бюджетні гроші з “Коронавірусного” фонду.

Відомо, що уряд схвалив проект постанови “Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій і пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-Co V -2 “.

За словами чиновників, це дозволить більш ефективно використовувати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту і підтримку кіногалузі в умовах коронакризи.

Слід зазначити, що кошти повинні бути використані до кінця 2020 року, саме таку умову прописано в постанові Кабміну від 8 липня №592.

“Тому виникла необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво всього телевізійного серіалу, але і для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)”, – пояснили в міністерстві.

Нагадаємо, що Рада з державної підтримки кінематографії України затвердив остаточний список тих фільмів, які отримають державну фінансову підтримку в цьому році. Рішення було прийнято в рамках останнього засідання членів Ради.

Раніше повідомлялося, що до 23 жовтня через Фонд боротьби з пандемією коронавірусу витратили з 66 млрд грн 34, 1 млрд. Це становить 52% від всієї виділеної суми.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ