Держкомплекс “Бабин Яр” віддадуть росіянам

Поділитися:

Державний комплекс “Бабин Яр” віддають в оренду росіянам. Про це повідомили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про будинок колишньої контори Лук’янівського єврейського кладовища. Раніше тут планували створити державний музей про історію Бабиного Яру. Тепер його передають – російському проекту «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».

Слід зазначити, що до 2016 року будинок належав приватній фірмі, а потім його повернули державі – Національному заповіднику «Бабин Яр» – для створення Меморіального музею пам’яті жертв голодомору.

За неофіційними даними, юридична адреса російської фірми, якій перейде в оренду будинок, збігається з юридичною адресою Альфа-банку в Україні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів з проханням створити Меморіал українських героїв для вшанування пам’яті загиблих під час війни на окупованому Донбасі. Про це повідомляє президент на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві культури і інформаційної політики України анонсували проведення «Великої реставрації». За даними прес-служби, вона повинна охопити не менше 109 культурних пам’яток міста Києва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу