Держава буде реставрувати 150 об’єктів культурної спадщини

Поділитися:

Незалежна експертна рада, затверджений Кабінетом міністрів України збирається опрацювати пропозиції з реставрації об’єктів культурної спадщини, які збирає Міністерство культури і інформаційної політики.

Відомо, що в програму мають намір включити 150 об’єктів, 50 з них – замки і палаци, які знаходяться на території України.

“На Львівщині дуже багато пам’яток. Місцеві кажуть – 25% від всієї країни. Ми ж встигли вихопити переважно ті, які знаходяться на балансі МКІП, – малу частину», – написав міністр культури на своїй сторінці в Facebook.

Так, остаточний список об’єктів, які будуть реставрувати і ремонтувати буде визначено найближчим часом.

«Мова йде не тільки про збереження історії, а й про повернення нового життя замків і палаців. Це – справжні діаманти для туризму », – додав чиновник.

Слід зазначити, що експертна комісія, яка буде сформована найближчим часом, повинна визначити кількість об’єктів, розрахувати вартість реконструкції і затвердити концепцію розвитку.

Нагадаємо, що в цьому році в Україні скасувалося проведення щорічних заходів на честь річниці Хрещення Русі. Про це повідомляє Міністерство культури України, передає прес-служба відомства.

Зокрема, цього літа українцям не варто очікувати традиційної ходи з боку Православної церкви України і Української православної церкви.

Раніше повідомлялося, що спеціальний реєстр із зазначенням всіх туроператорів, які мають ліцензії на відповідну діяльність, розмістили на сайті Міністерства культури. Тепер туристам буде простіше перевірити всю інформацію, а заодно отримати впевненість у тому, що відпустка буде вдалим.

У Міністерстві культури і інформаційної політики України вирішили, що такий крок спростить ситуацію з вибором туроператора і зміцнить надійність кращих представників цієї сфери. Останнім часом досить багато випадків, коли недобросовісні турфірми обманювали мандрівників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу