Зеленському запропонували взяти участь у висадці лісосмуг

Поділитися:

Президента Володимира Зеленського закликали долучитися до висадки дерев для відновлення лісосмуг у рамках екопроєкту «Зелена країна». Про це у соцмережі повідомила пресслужба проєкту #ЛісосмугиЖиття благодійного фонду Peli can live.

Лісосмуги приносять економічний ефект – підтримують врожайність сільськогосподарських угідь та стан доріг, а також є середовищем існування для диких тварин. Створення лісосмуг відповідає цілям Глобального договору ООН в Україні, зазначають там.

Згідно з офіційною інформацією, фонд полезахисних лісосмуг налічує 440 тисяч гектарів, проте немає системного контролю та догляду. Їх засмічують та вирубують, а нові не насаджують.

За даними науковців, коли рівень розораності земель був значно нижчий – завдяки штучним насадженням було захищено 40% ріллі. Підраховано, що один гектар лісосмуги був здатен захистити 20–30 гектарів ріллі. Підвищується врожайність на 15%. За інформацією МВФ, станом на 2018 рік в Україні було розорано 56,8% території.

Зазначається, що в Україні необхідно створити близько 660 тисяч гектарів лісосмуг для достатнього захисту орних земель.

Команда проєкту «Лісосмуги Життя» пропонує свою експертну, практичну та організаційну допомогу.

Раніше ми повідомляли, що в Україні стартує еко-проєкт «Зелена країна», який передбачає упродовж найближчого десятиріччя збільшення на один мільйон гектарів площі лісів. Указ про це було підписано президентом Володимиром Зеленським в рамках виступу на форумі «Україна 30. Екологія».

Також ми писали, що Міністерство екології має намір ввести в країні новий екологічний податок, який направлять на фінансування кліматичної нейтральності України. У відомстві планують створення спеціального кліматичного фонду для фінансування другого національно певного внеску України в Паризький кліматичний договір.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ