Зеленський зареєстрував у Раді законопроект про деолігархізацію

Поділитися:

Проєкт закону № 5599 про деолігархізацію – вже у Верховній Раді. Його зареєстрував глава української держави Володимир Зеленський як невідкладний.

Про це свідчать дані на парламентському сайті.

Тексту проєкту закону під назвою “Про запобігання загроз національній безпеці, пов’язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” поки немає.

Раніше експерти повідомляли деякі деталі цього законопроекту. Головна мета – усунення конфлікту інтересів, який викликаний злиттям великого бізнесу, політиків та медіа.

Також повідомлялося, що олігархом пропонують вважати особу, яка впливає на політичне життя, на засоби масової інформації і одночасно з цим має великі статки від ведення бізнесу.

Нагадаємо, що раніше президент доручив Раді нацбезпеки розробити закон про олігархів. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні є 13 олігархів, які мають значний вплив на економіку і політику.

Також ми писали, що останнім часом дуже активно обговорюється законопроект про статус олігархів. Зокрема розробку законопроекту прокоментував глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ