Зеленський влаштував публічну прочуханку голові «Укрексімбанку»

Поділитися:

У середу, 3 червня, Президент України Володимир Зеленський під час поїздки по Хмельницькій області провів зустріч з бізнесменами.

Бізнесмени поскаржилися Президенту, що Укрексімбанк не дає відстрочку на рік по кредитах. Причому голова правління Євген Мецгер запевняв підприємців, що їхні проблеми повинна вирішити керівниця регіональної філії Тетяна Лундишева.

Президент подзвонив Голові правління Укрексімбанк і зажадав навести порядок в вертикалі управління банку, комуніціровать з бізнесом і виконувати рішення уряду, щоб люди могли погашати кредити через рік, у них зараз немає грошей через COVID-19.

Після скарг бізнесменів Зеленський зателефонував Мецгер.

«Женя, ви не видаєте ніякі кредити, люди скаржаться. Мало того, вони говорять не про реструктуризацію, а про відстрочку платежів за частину тіла кредиту. Навіщо ти відправляєш їх до Лундишева, якщо це від тебе залежить? » – сказав він.

Національний банк вимагає від банків своєчасно реагувати на економічні проблеми, зумовлені пандемією COVID-19. Для цього регулятор направив банкам лист з низкою рекомендацій для роботи з позичальниками, зокрема щодо «кредитних канікул».

Також НБУ тимчасово ввів особливі правила, згідно з якими кредити, які обслуговувалися станом на 1 березня 2020 року і будуть реструктуровані до кінця вересня 2020 року, не вважатимуться такими, на які поширюються окремі ознаки дефолту.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу